Zwangerschap > Homeopathie

Homeopathie

 

Mijn naam is Hannelies de Pundert en binnen onze praktijk sinds kort werkzaam als gediplomeerd homeopathisch verloskundige. Tijdens de zwangerschap krijgen veel vrouwen te maken met zwangerschapskwalen waar ik als verloskundige niet altijd direct een oplossing voor kon vinden. Verder zijn er veel klachten waarvan de zwangeren denken “het hoort er gewoon bij”.

Dit hoeft in veel situaties niet zo te zijn. Homeopathie blijkt een mooie aanvulling te zijn op de zorg in de zwangerschap, tijdens en na de bevalling.

 

Homeopathie in de zwangerschap:

Zwangere vrouwen zijn gevoeliger en vaak zie ik klachten als misselijkheid, slaapproblemen, vocht vasthouden, obstipatie, onevenwichtigheid, hoofdpijn enz. Hier zijn allemaal homeopathische middelen voor verkrijgbaar die de klachten kunnen verminderen. Homeopathie is heel geschikt als de klachten aanhouden en reguliere middelen weinig effect hebben of risicovol zijn voor het ongeboren kind. Homeopathische begeleiding is naast de zorg van de verloskundige zorg in onze praktijk en vervangt deze zorg dus niet.

 

Homeopathie bij de bevalling en in het kraambed:

Bevallen is een natuurlijk proces. Hierin willen we zo min mogelijk ingrijpen, maar wel bijsturen of ondersteunen waar dat nodig is. Ook hier kan homeopathie op een natuurlijke manier ondersteuning bieden.

Met het inzetten van het juiste middel kan al snel een effect worden waargenomen bij bijvoorbeeld onregelmatige weeën, angst of onrust tijdens de bevalling. In het kraambed kan homeopathie ingezet worden bij bijvoorbeeld wondgenezing, (dreigende) borstontsteking, maar ook bij de baby bij krampjes, ontstoken oogjes of spruw.

 

Ben je geïnteresseerd in homeopathische begeleiding of wil je er meer over weten dan kun je mij altijd vrijblijvend bellen via telefoonnummer 06-42729714

  

Informeer ook altijd even bij je zorgverzekeraar naar de vergoeding van homeopathische consulten.

Hannelies De Pundert