top of page

Kinderwens

Kinderwens

Hebben jullie een kinderwens? Bij Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder in Middelburg en Vlissingen ben je ook vóór je zwangerschap welkom. Wij geven jullie deskundig advies tijdens een kinderwensconsult.

Ieder lichaam is anders net zoals je leefstijl en voedingspatroon. Daarom is ons advies altijd op maat voor jou en jouw partner. Daarnaast kunnen wij diverse onderzoeken laten uitvoeren en bieden we verschillende behandelingen aan.

Kinderwensconsult Middelburg & Vlissingen

Kinderwensconsult

Tijdens jouw kinderwensconsult in Middelburg of Vlissingen gaan wij in een gesprek van ongeveer 40 minuten vragen stellen over je gezondheid, de gezondheid van je partner en jullie families. We bespreken je menstruatiecyclus om te bepalen wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Vervolgens geven wij een persoonlijk advies over voeding, gebruik van foliumzuur en medicijngebruik. Ook geven we meer informatie over (onderzoek naar) erfelijke en aangeboren afwijkingen. Aan het einde van dit consult weten jullie precies wat jullie kunnen doen om gezond zwanger te worden.

Een kinderwensconsult bij de verloskundige wordt bijna altijd vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Baby wieg

onze weg
naar een
 
klein wonder

Kinderwensconsult
ultrageluid

Echo baarmoeder + eierstokken

Een kijkje in je buik

Als je zwanger wilt worden kan het fijn zijn om alvast een kijkje in je buik te nemen. Met een echoscopie gemaakt door ervaren echoscopisten (SHL) op onze praktijk kunnen we de baarmoeder, het baarmoederslijmvlies en de eierstokken (inclusief eitjes) in beeld brengen.

Er wordt gekeken of er myomen (vleesbomen) of poliepen (slijmvliesverdikkingen) aanwezig zijn en waar deze zich bevinden. Als we iets opvallends zien zullen we je doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Een echo van je baarmoeder en eierstokken wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Kosten van deze echo zijn: 116,53 euro.

Osteopaat Middelburg & Vlissingen

Is een zwangerschap voor jou niet vanzelfsprekend? Als het niet lukt om zwanger te worden zonder aanwijsbare medische reden, kan een afspraak met een osteopaat een mogelijkheid zijn.

 

De osteopaat kijkt naar jouw lichaam als één geheel en weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan. Hierdoor kan de osteopaat  mogelijke oorzaken vinden en helpen jouw lichaam weer in balans te brengen. Soms zit de oorzaak op een plek waar je het niet verwacht.

Osteopathie

Voeding

Voedingsstoffen zijn meer van invloed op je vruchtbaarheid dan je zou denken. Het is belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Dit verkleint de kans op een disbalans in je hormonen. Je lichaam wordt bij een gezonde hormoonbalans voorbereid op het innestelen van de bevruchte eicel.

 

Als je hormoonbalans goed is, heb je meer kans op een zwangerschap. Ook voorkom je met gezonde voeding de kans op een verstoorde menstruatiecyclus. Meer weten? Onze voedingsdeskundige kan je helpen bij het samenstellen van een gezond voedingspatroon.

Kinderwens Advies
Voeding
Verloskundigenpraktijk Vlissingen en Middelburg
Risico's bekijken

Risico's bekijken Zwangerwijzer

Heb je een kinderwens en wil je graag direct weten welke risico’s er voor jou gelden? Doe dan de test op Zwangerwijzer. Deze test duurt 15 minuten en geeft je goede informatie over de mogelijke risico’s en handige tips over je gezondheid en voeding.

bottom of page