Zwangerschap > Coaching

Coaching

 

Praten bij een Verloskundig Coach, iets voor jou?

 

Mijn naam is Conny van der Poel, van huis uit ben ik verloskundige, inmiddels werk ik al weer enkele jaren als gediplomeerd coach. Sinds mei 2017 zijn mijn man en ik de trotse ouders van onze zoon Koen. Als verloskundige merkte ik dat vrouwen en ook hun partners tijdens het spreekuur problemen aangaven maar de tijd ontbrak om hiermee aan de slag te gaan tijdens de reguliere controles. Dit had een negatieve invloed op het verloop en de beleving van de zwangerschap en bevalling. Hierdoor ben ik de opleiding tot coach gaan volgen en kan sindsdien mensen die ergens tegenaan lopen helpen hier mee om te gaan.

Wat is coaching dan precies?

Als coach voer ik gesprekken met je waarbij je door gerichte vragen van mij, zelf tot oplossingen komt. Daarnaast geef ik je handvaten waarmee  je in de toekomst  situaties zelf kunt oplossen.  De kracht zit hem in het vinden van je eigen antwoorden  waardoor de veranderingen die nodig zijn blijvend zijn. Mijn ervaring is dat je je na enkele sessies zekerder en ontspannen voelt tijdens de zwangerschap en bevalling. Een kortdurend traject (plm. 3-6 sessies) is vaak voldoende.

  

Mijn naam is Hilda Hament. Sinds 1990 werkzaam als verloskundige. Vanaf 2015 bestond ook bij mij een toenemende behoefte aan verdieping als verloskundige. Waar en hoe precies kan ik het verschil maken, kan ik een bijdrage leveren zodat vrouwen het beste in zichzelf naar boven kunnen halen? Zwanger zijn is nieuw, spannend, brengt onzekerheden met zich mee, maar vraagt ook om bezinning. Wat staat er te gebeuren en wat wil ik precies, en hoe ga ik dat aanpakken dan? Een coach geeft extra informatie en inzichten, maar stelt hoofdzakelijk vragen aan jou. Zodat je zelf aan het denken gezet wordt en je eigen antwoorden vindt. Het is fijn dat jij op een bewuste manier zwanger bent en in vertrouwen de bevalling tegemoet ziet en in gaat. En daarnaast het avontuur van het ouderschap aan durft te gaan!

Ik volg de opleiding tot Verloskundig Coach en tijdens de studie werk en oefen ik vaak onder de hoede van mijn lieve collega Conny van der Poel.

Tot slot:

Samen staan wij klaar voor jullie als coach waar nodig. Mocht er toch aanvullende zorg nodig zijn dan verwijzen we jullie in samenspraak met de huisarts door naar psycholoog of andere hulpverlener. Coaching is mogelijk op de adressen Schenge 4 en Piet Heinstraat 84 te Middelburg en Rosenburglaan 1 te Vlissingen.

Je kunt ons vrijblijvend bellen voor informatie. Telefoonnummer 06-23792953 (via Conny).

Informeer bij je zorgverzekeraar of je onze factuur vergoed krijgt. De factuur sturen wij naar je thuisadres. De kosten zijn € 45,00 euro per uur.

 

 

 

Conny Van Der Poel


Hilda Hament