top of page

Nieuws

Hier vind je het actuele nieuws over verloskundigenpraktijk Walchers Wonder

Persoonlijk gesprek

Tijdens het anticonceptiespreekuur van Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder in Vlissingen of Middelburg kun je in een persoonlijk gesprek vragen stellen over alle beschikbare vormen van anticonceptie. 

JDP_9399_fotograafzeeland_.jpg

Plaatsing spiraal

Ook kun je bij ons terecht om een spiraaltje te laten plaatsen op onze praktijk in Vlissingen of Middelburg. Een spiraal plaatsen kan vanaf 10 weken na een vaginale bevalling. Ben je niet recent bevallen, dan wordt de spiraal geplaatst tijdens of vlak na je menstruatie. Het plaatsen is dan eenvoudiger, omdat de baarmoedermond ietsje open staat. Ook voor het vervangen/verwijderen van een spiraaltje kun je bij ons terecht. 

Verschillende spiralen

Er zijn twee soorten spiraaltjes: het hormoonspiraal en de koperspiraal. Welk spiraal het meest geschikt is voor jou zal afhankelijk zijn van je persoonlijke wensen en je medische voorgeschiedenis. De verloskundige kan je uitgebreide informatie geven over beide soorten spiralen, zodat je een keuze kunt maken welke het beste bij jou past. Je hoeft niet bekend te zijn in onze praktijk om naar het anticonceptiespreekuur te komen of een spiraal te laten plaatsen.

depilverloskundigenwalcherswonder.jpg

T-Safe CU 380 A QL

Multi-Safe CU 375

Multi-Safe CU 375 Short

Mirena IUD, Levonorgestrel 52 mg

Kyleena IUD, Levonorgestrel 19,5 mg

Ballerine MIDI CU 300 IUB

€ 70,95

€ 53,48

€ 53,48

€ 147,47

€ 153,91

€ 119,00

In de tabel hieronder zie je de kosten van de verschillende spiralen die wij plaatsen. Mirena en Kyleena zijn hormoonspiralen. T-Safe, Multi-Safe en Ballerine zijn koperspiralen.

Afhankelijk van je zorgverzekeringspolis krijg je deze kosten vergoed. 

Tarieven

Los anticonceptieconsult: €50,00 

Plaatsing spiraal (inclusief nacontrole): €64,66

Vervangen spiraal (inclusief nacontrole): €64,66

Verwijderen spiraal: preconceptie < 20 min: €29,83 of preconceptie > 20 min: €59,66

Gynaecologische echo (SHL): €116,53

De kosten van een anticonceptieconsult en het plaatsen van een spiraal worden afhankelijk van je zorgverzekeringspolis vergoed. 

bottom of page