Centering Pregnancy > Waarom Centering Pregnancy?

Waarom Centering Pregnancy

 

Zorg op maat in een groep
Je vormt een groep samen met andere vrouwen die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend. Er zijn 8 bijeenkomsten waarbinnen je individueel contact hebt met je verloskundige voor het uitwendig onderzoek waarbij naar de groei en ligging van je baby wordt gekeken.

Binnen de groep vinden ook de overige controles plaats zoals bloeddruk meten en gewicht bijhouden. Daarna worden in de groep vragen, zorgen en oplossingen besproken.

Actieve betrokkenheid bij de zorg
Je leert hoe je je bloeddruk zelf kunt meten, jezelf wegen en je eigen zwangerschapskaart bijhouden. Je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby.

Elkaar steunen en kennis uitwisselen
In de groep worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere zwangere vrouwen waardoor je ervaringen kunt delen en zo nodig elkaar kunt steunen.

Vaste dag en tijdstip 
De groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot het einde van je zwangerschap. Je hoeft niet meer te wachten op een controle. 

Langer contact met je verloskundige 
Je hebt langer contact met de verloskundige dan in de 1 op 1 controles. Je kunt dus meer vragen stellen en langer over iets doorpraten. Dat is niet alleen prettig voor jou maar ook belangrijk voor de verloskundige: zij hoort meer en kan beter begrijpen wat er voor jou en de andere vrouwen belangrijk is.